top of page

26 Nisan günü tüm dünyada her yıl Dünya Fikri Mülkiyet günü olarak kutlanmaktadır.

Amaçları arasında, üyelerinin mesleki konularıyla ilgili çalışmalar ve önerilerde bulunmak, yayınlar yapmak ve bu konular hakkında yürütülen projelere katkı sağlamak hususları da bulunan Marka ve Patent Uzmanları Derneği (MAPADER), tüm fikri mülkiyet camiasının Dünya Fikri Mülkiyet gününü kutlamaktadır.

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 10 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte ülkemizde sınai mülkiyet hakları konusuna ilgi artmış, neredeyse her hafta Türkiye’nin farklı illerinde konu hakkında toplantılar düzenlenmeye başlamış ve alan profesyonelleri arasındaki bilgi alışverişi ivme kazanmıştır.

MAPADER bu süreçte üyelerinin bilgilendirilmesine yönelik eğitimlere öncelik vermektedir. Buna ilaveten derneğin davet edildiği bilgilendirme etkinliklerine de katılım sağlanmaktadır. Kanunun yürürlüğe girmesinin ilk heyecanı atlatıldıktan ve uygulamaya ilişkin asıl tartışmalar başladıktan sonra MAPADER’in alan uzmanlarının bilgi ve deneyimlerine olan ihtiyacın artacağının ve gelecek aylarda derneğimizin üzerine düşen sorumluluğun artacağının da bilincindeyiz. Bu bağlamda MAPADER’in sınai mülkiyet alanında faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine ve ortak faaliyetlere hazır olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyoruz.  

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) bu yıl, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nün ana temasını fikri mülkiyetin yaşamımızı hangi şekilde daha sağlıklı, güvenli ve konforlu hale getirdiğini ve sorunları gelişmeyi dönüştürdüğünü araştırmak olarak belirlemiştir. WIPO’nun Dünya Fikri Mülkiyet Günü için hazırladığı özel sayfaya http://www.wipo.int/ip-outreach/en/ipday/ bağlantısından erişilerek, bu özel günün dünyada hangi etkinliklerle kutlandığı görülebilir.

Sınai mülkiyet haklarının sicile kayıt işlemlerini yürüten ve korumaya-tescile uygun olup olmadıklarını inceleyen MAPADER üyeleri de, inceledikleri başvuruların günlük yaşamlarına etkilerini hayatlarının her alanında hissetmektedir. Dolayısıyla, sınai mülkiyet alanında çalışan herkes kadar MAPADER üyeleri de mesleklerini yaşamlarının bir parçası olarak hissetmekte ve mesleki yaşamlarında verdikleri kararların etki ve sonuçlarıyla gerçek yaşamlarında da yüzleşmektedir. Bu haliyle, sınai mülkiyet hakları MAPADER üyeleri için çalışma yaşamlarında karşılaştıkları bir iş yığını olmanın çok ötesinde, gerçek yaşamlarını da büyük ölçüde etkileyen bir hayat biçimi haline gelmiştir.

Bizlerin hayat biçimi haline gelen fikri mülkiyet haklarının, ülkemizin gelişim ve kalkınmasına daha büyük katkılarda bulunması dileğiyle tüm Türkiye’nin Dünya Fikri Mülkiyet Gününü kutlarız.

Saygılarımızla.

MAPADER Yönetim Kurulu     

MAPADER DÜNYA FİKRİ MÜLKİYET GÜNÜ TEBRİK MESAJI
bottom of page